(Please click HERE to download the page as .pdf file (Turkish))

Hüseyin EFE

1940 yılında Kütahya’da doğmuştur. İlkokul çağlarında ressam öğretmen Cemil Tuğcuoğlu’ndan resim dersleri almış, 1956’dan itibaren resim öğretmeni Ömer Ağartan’dan resim dersleri alarak resim çalışmalarına devam etmiştir. 1988 yılında ilk sergisini açmıştır. 1990- 1995 yılları arasında her yıl Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergiler açmıştır. 1995’te Yalova Çınarcık’ta Ahmet Yakupoğlu, Hüseyin Yüce, Abdullah Taktak, Metin Çağrıcı gibi isimlerle karma sergide yer almıştır. Aynı ressamlarla İstanbul Harbiye ve Ankara’da sergiler açmış olup, sanat yaşantısında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 26 karma sergide yer almıştır.

Adil ÖZKAN

1941 yılında Kütahya’da doğmuştur. 1980 yılında Anadolu Üniversitesi’nde, daha sonra Dumlupınar Üniversitesi’nde Yüksek Okul Müdürlüğü yapmıştır. Resim yapmaya ilkokul yıllarında başlamış olup, 1985 yılında çini sanatına başlamıştır. 1960-1965 yıllarında Ankara’da Ressam Eşref Üren’den ders almış, Kütahya’da Ahmet Yakupoğlu’nun atölyesinde bulunmuş, 2005 yılında İvriz Koç ve Azeri ressam Nuruf’un Atölyelerine devam etmiştir. 17 kişisel sergi açıp, yurtiçi ve yurtdışı birçok karma sergide yer almıştır. Makedonya Manastır şehrinde Atatürk Müzesi ve Selanik Atatürk Evi’nde çini eserleri bulunmaktadır. 2013 yılında sanat alanındaki başarılarından dolayı Moskova Akademisi Worlds Academy of Art Diplomasıyla ödüllendirilmiştir. 2018 yılında Bakü’de, 2019 yılında Lefkoşa’da kişisel sergiler açmıştır.

Mustafa Kemal ALTINSOY

14 Ağustos 1958 tarihinde Kütahya’nın Emet ilçesinde dünyaya gelmiştir. Resim ve heykel çalışmalarına ilkokul yıllarında başlamış, ortaokul ve lise yıllarında Kütahya İl Güzel Sanatlar Galerisi’ne giderek resim ve heykel sanatını pekiştirmiştir. Ciddi anlamda ilk sergisini 1984 yılında İstanbul Ortaköy’de Çizgi Sanat Galerisi’nde açmıştır. Memleketi olan Kütahya’da Şehit Yüzbaşı, Yüzbaşı Hamdi Bey Anıtı, Hisarlı Ahmet Heykeli, Atlı Evliya Çelebi Anıtı gibi eserleri mevcuttur. Kütahya Güzel Sanatlar Derneği üyesi olan Altınsoy, Kütahya’da bireysel atölyesinde resim, heykel ve rölyef çalışmalarını sürdürmektedir.

Sıddıka ALTINSOY

30 Mart 1967 yılında Kütahya’da dünyaya gelmiştir. Anadolu Üniversitesi Kütahya İktisadi İdari Bilimleri Fakültesinden mezun olmuştur. Doğa Tasarım Heykel Rölyef atölyesinde eşi M. Kemal Altınsoy ile birlikte çalışmıştır. Antalya ve İzmir’deki turistik mekanlara rölyef çalışmaları yapmıştır. Kütahya Güzel Sanatlar Derneği üyesi olan Sıddıka Altınsoy, eşi M. Kemal Altınsoy ile beraber resim, rölyef ve seramik üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

Ayşe KAÇAN

TC Kültür Bakanlığı Nakış ve Simsırma Sanatçısı olan Ayşe Kaçan, yaklaşık 25 yıldır nakış sanatıyla uğraşmaktadır. Aileden gelen bilgilerini çeşitli kurs ve ustalardan öğrendikleriyle geliştirmiştir. Bu yıllar süresinde çeşitli sergi ve festivallere katılıp yurt içi ve yurt dışında pek çok çırak ve usta yetiştirip öğrencilere staj olanağı sağlamıştır. Halen sanatsal çalışmalarıma devam etmektedir.

Mehmet GÜRSOY

1950 yılında doğmuştur. Çini sanatı ile profesyonel olarak ilgilenmeye başlaması Kütahya yakınlarında küçük bir köyde ilkokul öğretmeni olarak çalıştığı 1975 yılında gerçekleşmiştir. Sanatçı 2009 yılında UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” ödülüne layık görülmüştür. Yurtiçi ve yurtdışında elliden fazla sergi açan, eserleri pek çok müze ve koleksiyonda sergilenen sanatkâr, bugüne kadar yüzden fazla çırak ve öğrenci yetiştirmiştir. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli çini sanatkârlarından birisi olan Mehmet Gürsoy, çalışmalarına Kütahya’daki atölyesinde devam etmektedir.

İbrahim KOCAOĞLU

Alopaşalı sanıyla Kütahya’da otuz yıldır çini sanatı ile uğraşan İbrahim Kocaoğlu, 13 Aralık 1993 yılında kaybettiği kardeşi Ali Kocaoğlu ile birlikte “Alopaşalı Çini Sanat Merkezi”ni kurmuş usta sanatçılardandır. Kocaoğlu ne tam yeşil ne tam mavi, arada bir renk olan turkuazı ve turkuaz renkli çinileri dünyaya tanıtmıştır.